Wie zijn wij

  Wie zijn wij?

Ik ben Susan Ooms. Ik woon in Bergen op Zoom met mijn man, zoon en twee dochters. Na afronding van mijn studie logopedie in 2004, aan de Hogeschool Rotterdam, ben ik als logopediste gaan werken in een praktijk in Hoogerheide. In 2008 heb ik de post Hbo-opleiding ‘Specialisatie Stottertherapie’ in Antwerpen gevolgd. Naast andere allround logopedische werkzaamheden is dus vooral het onderzoeken, behandelen en adviseren van kinderen en volwassenen die stotteren, mijn werkterrein. Daarnaast ben ik gecertificeerd om oudercursussen te geven op het gebied van stotteren, maar ook voor ouders van kinderen die niet of nauwelijks spreken (‘Hanen Oudercursus’). In 2011 ben ik mijn eigen praktijk in Rilland gestart en in 2017 is er een vestiging in Bergen op Zoom bij gekomen. Logopedie is mijn werk, maar ook mijn hobby. Het is een enorm afwisselend en uitdagend beroep vanwege de verschillende stoornissen en doordat er ieder uur iemand anders tegenover me zit. Daarnaast is het vakgebied voortdurend in beweging door vernieuwingen in wetenschap en behandelstrategieĆ«n. Om die reden volg ik regelmatig cursussen en lezingen zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen binnen de logopedie.

Mijn naam is Janneke den Ouden. In juli 2012 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Rotterdam. Vanaf november 2012 werk ik bij Susan Ooms. In mei 2017 heb ik via de internationale opleiding ECSF, de titel stottertherapeut behaald. Naast stotteren, behandel ik kinderen en volwassenen met spraaktaalproblemen, stemproblemen en afwijkende mondgewoonten. De variatie in mijn werk vind ik erg leuk; iedere dag is anders. Het werken met mensen vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik volg regelmatig cursussen om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Mijn naam is Laura Steendijk – de Vries. Ik woon in Goes met mijn man en twee dochters. Sinds augustus werk ik in deze praktijk, maar ik ben al sinds 2009 werkzaam als logopedist. Na mijn opleiding in Rotterdam heb ik in verschillende settingen gewerkt als logopedist, waaronder het ziekenhuis en verpleeghuis. De vrijgevestigde praktijk bevalt me echter het meest vanwege de variatie. Het werken met volwassenen met bijvoorbeeld hersenletsel of stemklachten vind ik erg interessant, maar de combinatie met het werken met kinderen vind ik het allermooist. Mijn specialisaties liggen op het gebied van stotteren, afwijkende mondgewoonten en PROMPT. Dit laatste wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van articulatiestoornissen. Uiteraard volg ik met enige regelmaat cursussen om mijn kennis op pijl en actueel te houden. 

Wie weet tot ziens in de praktijk!